2022/2023 mokslo metai

GRUPĖS PAVADINIMASMOKYTOJOSMOKYTOJŲ PADEJĖJOS
1gr. Kačiukas
Elvyra Didžiokienė, Nijolė Šeštokė
Jūratė Belapetravičienė
2gr. Ežiukas
Birutė Didžiokaitė-Mackevičienė, Giedrė Sakalauskienė
Laimutė Butienė
3gr. Kiškutis
Birutė Lukošienė, Vaida Žiedelienė
Aldona Burlėgienė
4gr. Boružėlė Ona Bakanauskienė, Nijolė Šeštokė
Birutė Černiauskienė
5gr. Pagrandukas
Jūratė Burokienė, Danutė Makauskienė
Rasa Uselienė
6gr. Bitutė
Vyganta Blažienė, Vaida Žiedelienė
Nijolė Karalienė
7gr. Meškutis
Deimantė Štarienė, Giedrė Sakalauskienė
Danutė Kalesnikovienė
8gr. Naminukas
Daiva Gaikovičienė, Danutė Makauskienė
Alma Akūnienė
9gr. Pelėdžiukas
Gintarė Jasevičienė, Justina Sudeikienė
Danguolė Juknienė
10gr. Drugelis
Aniceta Druskienė, Vida Barinova
Vaida Remeikienė
11gr. Nykštukas
Aldona Rastauskienė, Justina Sudeikienė
Deimantė Bučinskienė
12gr. Žiogelis
Žaneta Motiejūnienė, Virginija Didienė
Laimutė Prenienė
13gr. Skruzdėliukas
Nijolė Valienė, Aura Juozėnaitė
Rimutė Lemešovienė
14gr. Voveriukas
Rita Morkūnienė, Virginija Didienė
Gražina Bieliauskienė
15gr. Žirniukas
Jolanta Verbickienė, Vida Barinova
Liucija Petrėnienė

 

Paminėjo Sausio 13-ąją

Grupės “Kačiukas” ugdytiniai paminėjo Sausio 13-ąją uždegdami grupėje žvakutes ir spalvindami neužmirštuoles – Laisvės gynėjų simbolį. Dalyvavo “Eksperimentai su vandeniu” savaitėje ir išbandė piešimą su spalvotais ledukais. Piešimas virto smalsiu pojūčių tyrinėjimu, todėl vaikai piešti bandė ir įvairiais kitais būdais.

Vasario mėnesio veikla

Grupės “Kačiukas” ugdytiniai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Mažųjų dovana Lietuvai – gėlytės nuspalvintos vėliavos spalvomis.

Išbandė naują knygelių spalvinimo būdą. Knygeles spalvino magišku rašikliu su vandeniu.

Žaidė su minkštomis geometrinėmis figūromis, džiaugėsi sukonstruotais, pastatytais namais ir kitais statiniais.

Balandžio mėnesio veikla

Grupės “Kačiukas” ugdytiniai ruošėsi Šv. Velykoms ir įvairiais būdais puošė, margino iškirptus margučių trafaretus. Daug laiko praleido kieme ir džiaugėsi atbundančia gamta, ieškojo vabalų, žaidė judriuosius žaidimus.

Gegužės mėnesio veikla

Grupės “Kačiukas” ugdytiniai spalvino gėlytes ir jomis nudžiugino savo mamas, mamos dienos proga.

Mokėsi paguosti savo draugą.

Vaikščiojo masažiniu takeliu ir mankštino kojytes.

Grupę lanko 9 vaikai: 5 mergaitės ir 4 berniukai.

Apie grupę Ežiukas

Grupė „Ežiukas“ susikūrė 2022 metais rugsėjo mėnesį. Ją pradėjo lankyti nauji, dar darželio nelankę vaikučiai. Daugeliui buvo 1 metukas ir keli mėnesiai.  Vaikai puikiai adaptavosi, yra labai kūrybingi, mėgsta muzikinius ir dailės užsiėmimus.

Vasario mėnesio veikla

Vasario mėnesį grupės „Ežiukas“ ugdytiniai minėjo Vasario 16-osios šventę. Švęsdami Užgavėnes su blynais ir dainomis smagiai varė žiemą iš kiemo. Mažieji daug sužinojo apie orų išdaigas: saulę, sniegą, lietų, pūgą, ledą ir kt.

Paukščiai

Mažieji pažino žiemojančius, sugrįžusius paukštelius, klausėsi paukštelių čiulbėjimo, kūrė nuotaikingus dailės darbelius, žaidė pirštukų žaidimus.

Balandžio mėnesio veikla

Balandžio mėnesį mažieji džiaugėsi besiskleidžiančiais pavasariniais žiedais. Grupėjė piešė žibuokles ir kitas gėles. O taip pat aktyviai dalyvavo kurdami abėcėlės E ir Ę raideles.

Gegužės mėnesio veikla

Gegužės mėnesį su mažaisiais žaidėme spalvų vaivorykštes: kūrėme spalvingus darbelius, žaidėme smagius muzikinius žaidimus, sveikinome mamytes mamos dienos proga.

Grupėje yra 14 vaikų, 5 mergaitės ir 9 berniukai.

Apie grupę Kiškutis

Kiškutis grupę ugdytiniai pradėjo lankyti nuo 2022 metų rugsėjo 1d. Visi vaikai atėjo iš namų. Vaikai mėgsta piešti, konstruoti, dėlioti dėliones, groti įvairiais muzikiniais instrumentais.

Vasario mėnesio veikla

Kepėm vaflius su vaikais. Užgavėnių linksmybės ,,varome” žiemą, vaišinomės atsineštom vaišėm.

Balandžio mėnesio veikla

Stebėjome, kaip pražysta žibutė, snieguolės, pienė, krokas, hiacentai ir t.t Sodinome ir stebėjome, kaip išleidžia šaknis svogūnai.

Gegužės mėnesio veikla

,,Kiškutis” gr. Stebėjo, tyrinėjo pievoje gyvenančias sraiges, drugelius, skruzdėlytes, sliekus. Mokėsi atsargiai elgtis su gyvūnėliais, jiems nepakenkti. Daugiau sužinojo apie jų elgesį, gyvenimo būdą.

Jungtinę grupę „Boružėlė“ lanko 10 ugdytinių. Iš jų 4 berniukai ir 6 mergaitės. Grupę lanko ir 1 berniukas iš Ukrainos. Ugdytiniai yra 2-3 metų amžiaus. Visi pagal savo amžių yra pakankamai  savarankiški, bendraujantys, draugiški.

Džiaugiamės naujais žaislais

Vasario mėnesio veikla

Labai smagu atlikti visokias užduotis, eksperimentuoti.

Po visų darbų džiaugiamės įsirengę arbatinę ir mėgaujamės arbata.

Dirbam, plušam išsijuosę. Smagios mūsų dienos.

Balandžio mėnesio veikla

Smagu visiems kartu sportuoti, žaisti ir dirbti….

Gegužės mėnesio veikla

Auginame drugelius…

Smagu būti kūrėjais…

Pagranduko grupėj mes

Leidžiame smagias dienas.

Grupėje nedaug vaikų

Meilės, džiugesio – apstu!

Mums svarbiausia atmosfera

Ir mažučiui – pagarba.

Kuriame jaukius, šiltus,

Meile grįstus santykius.

Vasario mėnesio veikla

Mūsų grupės neaplenkė meilės diena ir Užgavėnių šventė, į svečius atkeliavo žuvyčių akvariumas bei smagūs žaidimai ir atradimai!

Smagus ir kūrybingas kovo mėnuo.

Balandžio mėnesio veikla

Balandžio mėnesį šventėme Velykas.  Dažėm ne tik kiaušinius, bet ir ryžius, maitinome naują svečią “viščiuką”, nepamiršdami ir savų pilvukų, žaidėme pirštukinius žaidimus, šokome ir mėgavomės dailės kampelio malonumais.

Gegužės mėnesio veikla

“Užaugink drugelį pats”. Labai alkanas vikšrelis ne šiaip sau – vikšrelis ruošiasi tapti nuostabiu drugeliu. Lauko darbai. Mamai dovana – “Mamos portretas”.

Sausio mėnesį paminėjome Laisvės gynėjų dieną

Sausio mėnesį paminėjome  Laisvės gynėjų dieną, eksperimentavome su dirbtiniu sniegu, daug sportavome.

Vasario mėnesio veikla

1 nuotrauka

Gyvenu aš šalyje, ji vadinasi LIETUVA.

2 nuotrauka

Mano miestas Ukmergė. Bėgam LIETUVAI.

3 nuotrauka

Užgavėnės – žiemos išlydėjimo ir pavasario sutikimo šventė.

Svajonių profesija.

Svajonių profesija. Tėveliai pristatė vaikams savo profesijas, pasidalino asmenine patirtimi  apie savo darbą. Ekskursijos į statybų aikštelę, vaistinę, parduotuvę  grožio saloną, piceriją, autoservisą.

Balandžio mėnesio veikla

Šimtas zuikių susirinko, net žalia girelė linko, pakalbėjo ir atidarė zuikių dirbtuvėles.

Gegužės mėnesio veikla

“Užaugink drugelį pats”. Labai alkanas vikšrelis ne šiaip sau – vikšrelis ruošiasi tapti nuostabiu drugeliu. Lauko darbai. Mamai dovana – “Mamos portretas”.

Grupę lanko 10 vaikų, 5 mergaitės ir 5 berniukai.

Apie grupę Meškutis

Tai be galo draugiškų, žingeidžių ir kūrybingų vaikų grupė. Padedami pedagogių vaikai auga, tobulėja, lavina savo gebėjimus ir patirią vaikystės džiaugsmą, būnant tarp draugų.

Vasario mėnesio veikla

Vasario mėnesį grupės „Meškutis“ vaikai susipažino su gamtos reiškiniais: saulė, lietus, sniegas, vėjas. Piešėme, eksperimentavome, dainavome, žaidėme judriuosius žaidimus. Džiugios emocijos skatino aktyviai, kūrybiškai veikti.

Balandžio mėnesio veikla

Balandžio mėnesį  vaikai susipažino ir išmoko pavadinti: svogūną, pomidorą, pupą. Kartu su mokytoja atliko sėjimo darbus, stebėjo dygstančias sėklytes, išmoko taisyklingai jas laistyti. Taip pat štampavo svogūnus, o svogūnų laiškus piešė guašu, iš plastilino lipdė pupos ankštį, spalvojo, klijavo pomidoriukus.

Gegužės mėnesio veikla

Spalvos. Spalvų pavadinimams įtvirtinti reikia laiko. Juos vaikai išmoksta nuo dviejų iki penkerių metų. Šiuo laikotarpiu labai svarbu intensyviai su vaikais žaisti žaidimus, kuriuose yra daug spalvų, nuolat kartoti ir priminti, kur kokia spalva…

Grupę lanko 21 vaikas – 12 berniukų ir 9 mergaitės.

Apie grupę Naminukas

Vaikai labai judrūs, aktyvūs, smalsūs, triukšmingi, saviti ir reikalaujantys daug dėmesio, todėl tarp jų kyla ginčai ir nesutarimai. Jiems dar sunku patiems rasti taikius sprendimo būdus, todėl didesnį dėmesį skirsime socialinių gebėjimų ugdymui. Vaikų pomėgiai įvairūs – mergaitės noriai žaidžia kūrybinius-vaidmeninius žaidimus, mėgsta šokti, dainuoti. Berniukai mėgsta konstruoti, statyti, žaisti su mašinėlėmis, vartyti įvairaus pobūdžio knygas. Ugdymas vyksta pagal ikimokyklinio ugdymo programą.

Sausis

Sausio mėnesį grupėje vyko tyrinėjimų ir atradimų savatės. Vaikai kartu su mokytojomis gamino dirbtinį sniegą, lipdė besmegenius. Darė eksperimentą- stebėjo ugnikalnio išsiveržimą. Iš užšaldytų ledukų statė pilį, stebėjo per kiek laiko ledinė pilis sutirpo. Panaudodami spalvotus ledukus, vaikai kūrė, piešė sniego pūgą, sūkurius, snaigių šokį. Vaikams šios veiklos paliko įspūdį ir davė teigiamų emocijų.

Vasario mėnesio veikla

Vasario mėnesį  dalyvavome respublikinėse parodose:  „Lesyklėlė sparnuotam draugui“, „Besmegeniai kitaip“, „Žiemos piešinys ant lango“, „Mano draugas – naminukas“. Darbai buvo eksponuojami uždarose facebook grupėse, o už dalyvavimą grupės ugdytiniai gavo padėkas. Dalyvavome  Jaunųjų miško bičiulių konkurse. Trys tėveliai pagamino inkilėlius paukšteliams, kuriuos perduosime miškininkams. Pasipuošę trispalvėmis vėliavėlėmis vaikai paminėjo Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną.

Balandžio mėnesio veikla

Balandžio mėnesį belaukdami Velykų vaikai margino kiaušinius, gamino jiems dėkliukus.

Pasipuošę kiškių karūnėlėmis vaikai dalyvavo projekte „Kiškių bėgimas“.

Metų pradžioje su tėvelių pagalba visi grupės vaikučiai ir mokytojos įsigijome vienodus sportinius marškinėlius su vardais. Per kūno kultūros valandėles jais apsirengę sportuojame, žaidžiame sporto salėje.

Gegužės mėnesio veikla

Gegužės pradžioje vaikai pasveikino mamytes pačių pagamintais atvirukais.

Grupėje lankėsi sveikatos specialistė Dalia B. Ji pasakojo apie mus visur tykančius mikrobus, rodė filmuką, mokė taisyklingai plautis rankas. Vaikai spalvino mikrobus ir pažadėjo laikytis asmens higienos.

Kalbėjomės apie vabalus, vabzdžius., todėl grupėje, plastikinėje dėžutėje buvo apsigyvenę: karkvabalis, sraigės, boružės. Visi drauge stebėjome kaip jie juda, ropoja. Skaičiavome, tyrinėjome.

Grupę „Pelėdžiukas“ lanko 18 įvairaus amžiaus (3-4 metų) vaikai.

Apie grupę Pelėdžiukas

Ugdomojoje veikloje integruojami – S. Kneipo sveikatingumo elementai. Įgyvendinama emocinio intelekto programa ,,Kimochis“ padedanti vaikams įgyti pasitikėjimo savimi ir išmokti spręsti keblias socialines-emocines situacijas. Dalyvaujame ilgalaikiuose ugdymo projektuose: ,,Sveikatiada“, ,,Žaidimai moko“. Kasdien vaikai mokosi vieni kitus pažinti, suprasti.

Vaikai sausio mėnesį domėjosi sniegu

Grupės ,,Pelėdžiukas” vaikai sausio mėnesį domėjosi sniegu, aptarė jo savybes. ,,kepė” sniego pyragus, statė pilis. Sulaukę šalčio išsiaiškino, kas nutinka vandeniui, kai lauke atšąla. Kūrė ledo skulptūras. Išbandė STEAM veiklą ir patys pasigamino dirbtinio sniego, su juo žaidė.

Vasario mėnesio veikla

Vasario mėnesį ugdytiniai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Smagiai šurmuliavo vaikai su mokytojomis Užgavėnių šventėje. Prisivalgę blynų, žiemą vyti bandė. Šoko, trypė ir dainavo. Garsiai šaukė – žiema, žiema bėk iš kiemo, jau pavasaris ant kiemo.

Kaziuko mugė

Kovo mėnesį grupės ,,Pelėdžiukas” ugdytiniai Kaziuko mugei gamino riestainius, dalyvavo inkilų kėlimo šventėje. Susipažino su sėklomis, jas sėjo ir sodino. Išsiaiškino ko reikia, kad augalai augtų.

Balandžio mėnesio veikla

Balandžio mėnesį grupės „Pelėdžiukas“ vaikai aktyviai leido laiką. Dalyvavo „VELYKINIS KIŠKUČIŲ BĖGIMAS“, pasivaikščiojimų metų stebėjo bundančią gamtą, žaidė žaidimus su parašiutu. Sveikatos specialistė organizavo ugdomąją veiklą apie mikrobus, mokė taisyklingai plauti rankas.

Gegužės mėnesio veikla

Gegužės mėnesį vaikai susipažino su bundančia gamta ir jos gyventojais. Pasivaikščiojimo lauke metu ieškojome ropojančių, skrendančių vabaliukų, susipažinome su „Vabzdžių viešbučiu“, skanavome šiltnamyje mūsų pačių užaugintų daržovių, bei stengėmės aktyviai leisti laiką lauke.

Grupę lanko 19 (4- 5 metų) vaikai: 10 mergaičių ir 9 berniukai.

Apie grupę Drugelis

Visiems grupės vaikams sudarytos sąlygos du kartus per savaitę lankyti meno ir vieną kartą savaitėje – choreografijos užsiėmimus.

Rugsėjo mėnesį su grupės ugdytiniais sėkmingai pasirodėme rajoninėje ,,STIAM’’ atviroje veikloje.

Vaikai dalyvauja organizuojamuose ,,Sveikatiados’’, ,,Gamtosauginiame“ projektuose.

Dalyvavo respublikiniuose kūrybiniuose projektuose ,,Kalėdinis žaisliukas’’(Projekto organizatorė Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazija), Kalėdinių snaigių parodoje ( Organizavo Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centras)

Vaikai atliko bandymą su vandeniu

Sausio mėnesį vaikai atliko bandymus su vandeniu, išsiaiškino, kurie daiktai plaukia, o kurie skęsta. Taip pat gamino muilo burbulus ir stebėjo,  kaip pučiant šiaudeliu orą pasigamina burbulai.

Vasario mėnesio veikla

Gr. ,,Drugelis” mėnesio pradžioje atliko bandymus su sniegu. Sniegą dažėme, tyrinėjome, stebėjome, aptarėme jo savybes.

Veiklos skirtos Vasario 16 -ąjai paminėti. Viktorina su gr. ,,Voveriukas” apie Lietuvos valstybę”.

Su gera nuotaika, smagiai pasitiko Užgavėnes. Visi gaminosi sau kaukes, ,,Morę”, puošėsi įvairiais rūbais, aplankėme gretimas grupes, dainavome, šokome, vaišinomės blynais ir vijome žiemą…

Mokyt. Aniceta Druskienė

Aš auginu

Grupės ,,Drugelis” ugdytiniai dalyvavo veiklose ,,Aš auginu”-sėjo pomidorus, papriką, kviečius, augino pupeles, svogūnus, stebėjo jų dygimą, augimą. Paminėjome Žemės, Vandens, Gandrų parskridimo dienas ir atlikome įvairias veiklas.

Balandžio mėnesio veikla

Vaikai piešė, darė darbelius. Tema- pavasaris.

Gegužės mėnesio veikla

Gegužės mėnesį organizavome ekskursiją į mišką, kuriame klausėmės miško garsų, atlikome užduotėles. Dirbome šiltnamyje: nurovėme ridikus, purenom žemę ir sodinome pomidorus. Kiekvieną dieną prižiūrime savo lysvę. Atsisveikinome su savo grupės drauge Adele, ji išeis į priešmokyklinę grupę.

Grupė “Nykštukas” – 8 mergaitės ir 12 berniukų

RIUKKPA organizuojamose renginiuose ir sveikatiados projekte

Judrių ir smalsių vaikučių grupė, dalyvaujanti RIUKKPA organizuojamose renginiuose ir sveikatiados projekte.

Stebi gamtą, tyrinėja, augina daržoves ir jas prižiūri

Vasario mėnesio veikla

“Nykštuko” grupės vaikai susipažino su duonelės atsiradimo keliu, nuo mažo grūdelio žemėje

iki duonos gabalėlio ant stalo. Patiko inscenizuoti pasaką “Kaip vilkas užsimanė duonos

išsikepti”. Grupėje vyko smagi šaškių diena.

Balandžio mėnesio veikla

Vaikučiai ,susidomėję margino kiaušinukus ir džiaugėsi rezultatu. Skanavo išaugintus svogūnų laiškus,salotas. Mokėsi taisyklingai kalbėti,pasakoti, išklausyti.

Gegužės mėnesio veikla

Atšilus orams daug veiklų vedėme lauke. Stebėjome vabzdžius pievoje ir prie vabzdžių viešbučio. Džiaugėmės  ridikėlių  derliumi ir smagiai darbavomės šiltnamyje. Ir žinoma smagūs žaidimai lauke.

Grupę lanko 20 vaikų – 9 berniukai ir 11 mergaičių.

Apie grupę Žiogelis

Skatiname vaikus aktyviai  veiklai – tyrinėti, eksperimentuoti, atrasti informaciją, stebėti savo veiksmų pasekmes.

Nors orai mūsų sniegu nelepina

Nors orai mūsų sniegu nelepina, vaikai kūrybingai paminėjo “Sniego” dieną darželyje.  Vaikai gamino sniego slides iš senų kartono dėžių, eksperimentavo su krakmolu, piešė ant dirbtinių pusnų, žaidė įvairius judrius žaidimus.

Vasario mėnesio veikla

Paminėjome Vasario 16-ąją. Paukštelių globa žiemą. Pasipuošę kaukėmis su trenksmu išlydėjome žiemą.

Kovo mėnesio veikla

Minėjome Kovo 11-ąją .
Inkilų kėlimo šventė
Bendrystė su Jaunimo centro savanoriais.

Gegužės mėnesio veikla

Išvyka į priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą.
Šventė ,,Tau mamyte”.
Edukacija ,,Pepės vilaitė”.
,,Lik sveikas darželi”.

Grupėje 19 vaikų – mergaičių -10, berniukų -9.

Apie grupę Skruzdėliukas

Aktyviai dalyvauja įvairioje veikloje, bendradarbiauja su tėvais. Grupės vaikai eksperimentuoja,tyrinėja,stebi apliką.

Pasaulis pilnas paslapčių

Pasaulis pilnas paslapčių… Darydami bandymus sužinojome daug naujo…

Vasario mėnesio veikla

Dalyvaujame respublikiniame projekte “ikimokyklinukų žiemos olimpiada 2023”.

Kovo mėnesio veikla

Kovo mėnesį grupės „Skruzdėliukas“ vaikai apsilankė gėlių parduotuvėje, klijavo lipdukus „Ukmergė690“, minėjo pasaulinę Žemės dieną.

Balandžio mėnesio veikla

Balandžio mėnesį vaikučiai, norėdami papuošti darželio lauko aplinką, sodino jurginų svogūnėlius, o dabar laukia jų žiedelių, žaidė smagius žaidimus, gamino patiekalus iš sveikų produktų, skirtus „Sveikatiados“ konkursui.

Gegužės mėnesio veikla

  1. Darželinukų olimpiada miesto stadijone.
  2. Sveikatinamės.

Grupėje „Voveriukas“ yra 19 vaikų: 7 mergaitės ir 12 berniukų.  Vaikai labai judrūs, smalsūs, žingeidūs ir aktyvūs, bet kartais tarp draugų kyla ginčai, nesutarimai, todėl skiriame didesnį dėmesį socialinių gebėjimų ugdymui. Ugdome gebėjimą klausytis vienas kito, susitarti dėl veiklos ir žaislų. Dalyvaujame projekte „Sveikatiada“, konkurse „Žaliasis lėktuvėlis“ ir kituose. Didelį dėmesį skiriame sveikai gyvensenai, tvarumo ugdymui, aiškinamės atliekų rūšiavimo svarbą gamtai.  Siekiame, kad ugdytiniai augtų sveiki, laimingi,  įgiję reikalingų gyvenimo įgūdžių.

Žiema pašykštėjo sniego

Žiema pašykštėjo sniego, tai ugdytiniai  jį gaminosi patys. Vaikams patiko tyrinėti, lipdyti.  Džiaugėsi įdomia veikla.

Vasario mėnesio veikla

Grupė „ Voveriukas“ kartu su grupės „Drugelis“ ugdytiniais vasario 16 paminėti surengė viktoriną „Lietuva-tai aš, Lietuva-tai mes“. Vaikučiai pagilino žinias apie savo šalį, dainavo daineles, žaidė liaudies žaidimus.

Kovo mėnesio veikla

Vaikai gyvena atbundančios gamtos nuotaikomis. Tai atsispindi jų veiklose

Balandžio mėnesio veikla

Vaikučiai daug žino apie sveiką maistą, netgi pasigamina patys. Gaminosi projekto “Sveikatiada” pasiūlytus sveikus užkandžius.

Gegužės mėnesio veikla

Ugdytiniai svečiavosi Pepės vilaitėj, kur atliko daug įdomių užduotėlių, ir dalyvavo darželinukų olimpiadoje. Tai dovanojo vaikams daug džiugių akimirkų.

Grupė ,,Žirniukas“ yra vyresnioji darželio grupė, kurioje yra 20 vaikų. Grupę lanko 7 mergaitės ir 13 berniukų. Mūsų grupę lanko vienas berniukas iš Ukrainos. Esame drauge jau ketveri metai, turime savo grupėje išskirtinį dienos pradžios ritualą -renkami budėtojai, skaitomos knygelės. Rytais išrenkamas  vienas arba du budintys asmenys, kurie palaiko tą dieną tvarką grupėje, padeda mokytojos padėjėjai, mokytojoms, veda rytinę mankštą visai grupei vaikų. Po pusryčių visada skaitome knygeles ir laukiame trijų grupės draugų, kurie nevalgo pusryčių. Ugdytiniams vedamos KIMOCHIS pamokėlės, Šilo progimnazijoje lankome baseiną, einame į mišką, stebime, tyrinėjame įvairiu metų laiku.

,,Sekos“ ir „Lašelis“

Sausio mėnesį vaikai nagrinėjo dvi temas: ,,Sekos“ išmoko ir sužinojo apie elementų tvarką sekoje ir kitoje „Lašelis“ vaikai atliko bandymus, eksperimentus, suprato vandens savybes, kad vanduo gali būti skystas, kietas, garuojantis. Suprato, kad magnetinis veikimo laukas veikia  vandenyje. Įsitikino,  kokios medžiagos sugeria vandenį, plaukia vandenyje.

Vasario mėnesio veikla

Vyresniųjų GRUPĖ ,,ŽIRNIUKAS”,   MOKYTOJOS – VIDA IR JOLANTA

2023 m. vasaris

TEMA: ,,Lašelio kelionė”

Įsitikino, jog vanduo gali kisti, keisti spalvą, skonį, vanduo gali pakeisti struktūrą, formą,  sušalti į ledą, lyti, snigti, atšilti ir pavirsti vandeniu. Išsiaiškinome kas skęsta ir kas ne ir kodėl. Kokios medžiagos sušlampa kas nesugerai vandens. Buvome baseine, iųmokome laikytį pusiausvyrą vandenyje. Sužinojome ir pratinamės kiekvieną dieną gerti daug vandens.

TEMA: ,, Lietuva ir aš gimtająme mieste”

Sužinojome,  kur randasi Lietuvos žemėlapyje mūsų miestas Ukmergė, per IT žiūrėjome  legendą, vaizdus, objektus mūsų mieste. Kokie svarbūs objektai yra mieste, koks mano gatvės pavadinimas. Kuriu Ukmergės miestą, gatvę kur gyvenu. Statau televizijos bokštą, kuriu ateities Vilnių. Svajoju gyventi Lietuvoje, turėti savo dokumentą – pasą.

Kovo mėnesio veikla

Kovo mėnesį grupės „Žirniukas“ vaikai augino svogūnų laiškus, juos matavo ir žymėjo į savo pagamintas knygeles. Dalyvavo „Žemės dienos“ paminėjime, prisijungė prie įstaigoje vykdomo projekto apie profesijas, dalyvavo socialinėje akcijoje „Skirtingų kojinyčių šokis“ ir išmoko rūšiuoti atliekas.

Gegužės mėnesio veikla

Ugdytiniai dalyvavo 2023 m. ekologiniame konkurse „Mano žalioji palangė“, tapo laureatais, apsilankė Vilniaus botanikos sode. Dalyvavo miesto stadione rajoninėje sporto šventėje „Darželinukų olimpiada“. 12 grupės ugdytinių dalyvavo atsisveikinimo su darželiu šventėje.

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti